Groene thee is niet meer weg te denken uit het theeassortiment. Naast lekker is groene thee gezond en past in een verantwoord voedingspatroon. Wist je dat groene thee vochtafdrijvend werkt?

groene thee losPuur

Groene thee wordt gemaakt van dezelfde theebladeren als die waar zwarte thee van wordt getrokken. Met het verschil dat groene theeblaadjes na het plukken niet worden gefermenteerd, maar vlug worden gestoomd. Daarna worden de blaadjes bij een lage temperatuur gedroogd. Je kunt zeggen dat het de meest pure en vooral ‘rauwe’ theeblaadjes zijn.

Gewichtsverlies

Door dit speciale verwerkingsproces bevat groene thee de krachtigste antioxidanten, waardoor het gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Als drank of geconcentreerde werkstof in tabletten wordt groene thee vaak ingezet bij gewichtsverlies. Dat komt omdat groene thee vochtafdrijvend werkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de fenolen in de groene thee het metabolisme van opgeslagen vetten makkelijker maakt in het lichaam. Overtollig vet en vocht verdwijnt zo uit het lichaam via de urine. Ook helpt groene thee vochtafdrijvend bij cellulite. Dankzij het feit dat groene thee vochtafdrijvend werkt herstelt de vochtbalans in het lichaam op een gezonde manier.

Tip

Groene thee kan wat bitter smaken. Voeg daarom een vers schijfje citroen toe aan de thee voor een frissere smaak.