Nu de zomer er aan komt en de overtollige kilo’s er zijn afgetraind zijn we eindelijk slank. Denken we? De spiegel heeft ons een ander beeld. Vaak houdt je lichaam nog veel vocht op. Je buik, armen en billen staan niet zo strak alsof je zelf zou willen.

Dit kan allemaal te maken hebben met vocht die je ophoudt in jouw lichaam. In de zomer houdt men meer vocht op dan in de winter.

Vochtafdrijvers helpen om dit vocht weg te werken. Je hebt zowel natuurlijke vochtafdrijvers als vochtafdrijvers in voedingssupplementen.

Wat is vochtafdrijvend?

vochtafdrijvende groentenWelke zijn natuurlijke vochtafdrijvers?

We vinden ze vooral in groenten en in mindere mate in fruit. Volgende groentenproducten zijn vochtafdrijvend: Asperges, bieten, kool, tomaten, wortels, selderij, komkommmer, ananas,… Groenten die zelf veel vocht bevatten zijn vochtafdrijvend. Soms leven we in een omgekeerde wereld.

Fruit is minder vochtafdrijvend omdat het toch veel suiker bevat. Prefereer groenten boven fruit als je wil vocht afdrijven.

Sommige voedingssupplementen zijn ook goede vochtafdrijvers. Groene thee bijvoorbeeld is een goede vochtafdrijver, je vindt het in bijna iedere natuurwinkel.

Wat is vochtafdrijvend, dat is ook een sauna bezoek. Twee maal een kwartier in de sauna, helpt je ook uw vocht af te drijven.

Wat is vochtafdrijvend, wat je vooral moet laten als je probeert uw vocht af te drijven is zout. Zout zorgt er namelijk voor dat het vocht opgehouden wordt in het lichaam en vermoeilijkt het proces om vocht af te drijven.

Succes met het vochtafdrijven.